Hva er Purply?

Purply er en ny ingrediens laget av Ciona som gjør det mulig å spise akkurat det du pleier, bare med et svært lavt klimaavtrykk.

Samme gode smak. Bedre for klimaet

Purply er en helt ny ingrediens som er laget av Ciona, en ny råvare som gir et svært lavt klimaavtrykk. Ciona lever i havet, og gir oss animalske proteiner og andre næringsstoffer. Samtidig har ingrediensen Purply en nøytral smak som gjør at den passer godt i mange matretter hvor vi vanligvis bruker tradisjonell kjøttdeig.

Ciona kan kultiveres her i Norden med et klimaavtrykk på kun 0,22 kg CO2-eq/kg. Det er en fantastisk nyhet for alle som ønsker å kutte ned på kjøttforbruket sitt av hensyn til klima. Med Purply er det nemlig mulig å lage kjente matretter som fortsatt smaker som det skal. Er du opptatt av bærekraftig kosthold, bør du velge Purply.

Hvem er vi?

Matproduksjonen verden trenger

Havet er fremtidens matfat, og ifølge FN bør minst 10 prosent av den globale matproduksjonen komme fra havet. I dag er det kun 2 prosent, samtidig som jordbruksarealer over hele verden står under hardt press. Vi er nødt til å forvalte ressursene vi har på en bærekraftig måte.

Med lange tradisjoner innenfor havbruk og praktfulle marine naturressurser, har vi alle forutsetninger for å lykkes med lavtrofisk oppdrett her i Norden. Ciona vokser naturlig langs norske- og svenskekysten. Å kultivere dem i slike perfekte omgivelser, gir også en positiv effekt på marine økosystemer, vannkvalitet og marint liv. Dette er matproduksjonen som verden trenger.

Hvem er vi?

Natural. Nordic. Nice.

Pronofa, som står bak merkevaren Purply, har ansatte i både Norge og Sverige og er først i verden med å starte oppdrett av Ciona i stor skala. All slags matproduksjon setter sitt avtrykk på klima og natur, men oppdrett av Ciona viser seg faktisk å ha en positiv innvirkning på økosystemet i havet.

VI VIL TRENGE 70% MER MAT I 2050

Hensyn til klima og natur blir stadig viktigere når vi vet at vi er nødt til å dreie kostholdet vårt over til mer bærekraftige alternativer i framtiden. I 2050 kommer vi globalt til å trenge 70 prosent mer mat enn det vi klarer å produsere i dag på grunn av befolkningsvekst – med tilnærmet null i utslipp.

Vår ambisjon er å hjelpe mennesker over hele verden å lage mat på en måte som i langt mindre grad går ut over klima, natur og omgivelsene våre. Da må vi gjøre det enkelt å ta smarte valg. For oss handler det om å gjøre Purply til en naturlig del av det – i første omgang – nordiske kostholdet. Et måltid du spiser med Purply, er som et personlig klimatiltak.